ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
12 Σεπ 2006

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ

Η περισυλλογή και ο ενταφιασμός των οστών των πεσόντων Ελλήνων μαχητών στη Βορ. Ήπειρο κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940, ετέθη κατά την συνάντηση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Μπερίσα.

Για την αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή κατά την συνάντηση με τον ομόλογο του της Αλβανίας.

Στην επιστολή του ο κ. Σούρλας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ως γνωστόν εδώ και 65 χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της περισυλλογής και ταφής των 7.976 πεσόντων ηρώων στο Αλβανικό Μέτωπο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτή η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για την κατασκευή στρατιωτικών νεκροταφείων στην Αλβανία. Ακόμη δε και η προ εξαμήνου προσπάθεια για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας δεν καρποφόρησε.
Με δεδομένου ότι υπάρχει κλίμα προσέγγισης μεταξύ των δύο μερών και ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στην Ελλάδα, πιστεύω ότι η προσωπική σας παρέμβαση θα είναι αποτελεσματική. Έτσι, μετά από δεκαετίες θα εκπληρωθεί το εθνικό χρέος προς τους ηρωικώς πεσόντες για την πατρίδα και την ελευθερία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση