ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
28 Οκτ 2010

«Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν»

  «Το δράμα τελείωσε, αγαπημένοι μου νεκροί συμπολεμιστές, αξιωματικοί και στρατιώτες, που μείνατε αυτού επάνω στ’ άγια βουνά και τα φαράγγια της Αλβανίας και κοιμάστε τον αιώνιο ύπνο.
  Και είμαστε τώρα εμείς οι τυχεροί, που επιζήσαμε, στα σπίτια μας, ανάμεσα στους δικούς μας, κοντά στο αναμμένο μας τζάκι, με το ζεστό φαί μας, πλούσιο ή φτωχικό, τον ήσυχο ύπνο μας, με τα αστεία, τα γέλια και τις άλλες χαρές της ζωής και με τα καθημερινά μας, σαν πρώτα, ειρηνικά έργα.
  Και εσείς ακόμα αυτού, για πάντα αυτού…»

  Με αυτές τις λέξεις ξεκινά το βιβλίο του, «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν» ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Σούρλας. Σκοπός του έργου του είναι οι Έλληνες να μην λησμονήσουν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αυτούς, των οποίων τα οστά βρίσκονται ακόμα σε ομαδικούς τάφους, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

  «Οι ήρωες περιμένουν να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους για την πατρίδα.»  Ο επισμηναγός, ιπτάμενος, Σαράντος Σκαντζίκας ήταν ένας από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που έδωσαν τη μάχη για την πατρίδα. Θυμάται πως όταν ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου, κλήθηκε να απογειωθεί και να πολεμήσει από αέρος στους Αγίους Σαράντα, στο Τεπελένι και στην Κορυτσά. Επιβιώσας μέχρι σήμερα, καταθέτει στην τηλεοπτική κάμερα την δική του μαρτυρία.Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση