ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
18 Δεκ 2017

Γ. Σούρλας: Για την απόφαση της Αλβανίας για τους άταφους ήρωες του 1940

  Ο  Γ. Σούρλας, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το  Έπος 1940 – 41, σχετικά με την απόφαση της Αλβανίας  για τους άταφους ήρωες,  δήλωσε:
  Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Έ. Ραμα και δημοσιεύτηκε στις 13.12.2017 για τους άταφους πεσόντες, αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης του μεγάλου εθνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος.
  Πρόκειται για μια απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και τον ενταφιασμό των οστών των ηρώων, που κινείται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελλάδας και  Αλβανίας για το θέμα αυτό, που κυρώθηκε με νόμο το 2010 από τα δύο Κοινοβούλια.
  Το γεγονός ότι εντός της εβδομάδος  συνέρχεται η Διακρατική Επιτροπή Ελλάδας – Αλβανίας στην Αθήνα, που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδεικνύει ότι ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής εκκρεμότητας για τους 7.976 πεσόντες, που παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 76 χρόνια στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση