ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
23 Ιαν 2019

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940-1941


  Μετά την ενημερωτική συνάντηση της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αρμόδια για την αναζήτηση και τον ενταφιασμό των οστών των πεσόντων κατά το Έπος 1940, που πραγματοποιήθηκε σήμερα ένα χρόνο μετά την έναρξη εργασιών, ο Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων, δήλωσε:


  Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί απέδωσαν οι προσπάθειες ετών για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής εκκρεμότητας με άταφους τους πεσόντες 78 χρόνια. Για το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, την οποία ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τη χρονιά που πέρασε και τις προοπτικές που διαγράφονται για την πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας.

  Ήδη ολοκληρώθηκε η περισυλλογή των οστών από τον ομαδικό τάφο της Κλεισούρας και έγινε ενταφιασμός 698 μαχητών στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Κλεισούρας και των Βουλιαρατών.

  Τα συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση στην Κοσίνα και στον μεγάλο ομαδικό τάφο των 1400 στην Πρεμετή. Συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στην ανεύρεση πολλών προσωπικών αντικειμένων, τα οποία σύντομα θα εκτεθούν στο Πολεμικό Μουσείο και στοιχείων από τα οποία προκύπτει η ταυτότητα των πεσόντων.

Σύντομα, κατέληξε ο Γ. Σούρλας, θα γίνει ταυτοποίηση και θα αρχίσει ο ενταφιασμός των οστών από τους συγγενείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση