ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
15 Μαρ 2019

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟΛΟΥ κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΠΕΤΡΑΚΗ

  Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές που κράτησαν απόρθητο το ιστορικό Ύψωμα 731 κατά την εαρινή επίθεση των Ιταλών με ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. Π. Κωνσταντόπουλο, τιμήθηκε ο Αντιναύαρχος & Αρχηγός Στόλου κ. Στυλιανός Πετράκης.

  Του απενεμήθη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του ως Προέδρου  της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αναζήτηση και ενταφιασμό των πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνο -ιταλικού πολέμου 1940-1941.

  Κατά την θητεία του στην Επιτροπή  άρχισαν μετά από 78 χρόνια οι εργασίες αναζήτησης και ο ενταφιασμός  των οστών  των 7.976 μαχητών  στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Βουλιαρατών και Κλεισούρας στη Βόρεια Ήπειρο.

  Από την ενημέρωση προέκυψε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με επόμενο χώρο αναζήτησης των Πεσόντων στην Πρεμετή, στον ομαδικό τάφο με 1.400 μαχητές.

  Ακόμη, βάσιμα εκτιμάται ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει και η ταυτοποίηση των πεσόντων.

  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Σούρλας, που απένειμε την τιμητική διάκριση  στον κ. Πετράκη εξέφρασε την ικανοποίησή του, που επιτέλους μετά από επίμονους αγώνες δεκατριών και πλέον ετών άρχισε η αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εκκρεμότητας με τους άταφους Πεσόντες στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου και βάσιμα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί.

  Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση