ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
29 Ιουλ 2021

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 14.000 ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Γ. Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41, μετά την σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Δήμαρχο Πωγωνίου, Κώνσταντίνο Καψάλη, όπου  ανακοινώθηκε η απόφαση χορήγησης  600.000 ευρώ από την Βουλή για την ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι, δήλωσε:

«Έστω και μετά από 80 χρόνια από το Έπος 1940 - 41, που έπεσαν 14.000 μαχητές για την πατρίδα ξεκινάει η ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι. Χρειάστηκαν να περάσουν δεκαπέντε χρόνια επίμονων προσπαθειών για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στο ιερό αυτό καθήκον, όπως και για την αποκατάσταση της εκκρεμότητας με τους 8.000 πεσόντες κατά το Έπος 1940 - 41, που παρέμειναν άταφοι η προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. 

Επιτέλους, ικανοποιείται ο διακαής πόθος των παιδιών των πεσόντων  και των συγγενών να δουν γραμμένα τα ονόματα των προσφιλών τους προσώπων σε ένα μνημείο και να προσκυνήσουν. 

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Ηπειρώτη ευπατρίδη Κώστα Τασούλα, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την χρηματοδότηση ανέγερσης μνημείου από τον προϋπολογισμό της Βουλής. 

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωσταντίνο Καψάλη για την παραχώρηση μεγάλης έκτασης για την ανέγερση του μνημείου, ο οποίος υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια αυτή από την στιγμή, που θέσαμε το ζήτημα. 

Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  για την συμβολή της και βάσιμα προσδοκούμε ότι  σύντομα θα κατασκευαστεί Θεματική Ενότητα  "Πάρκο Ιστορίας του Έπους 1940 - 41" στο Καλπάκι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση