ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
29 Νοε 2008

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας για την Ελληνοαλβανική συμφωνία που μονογράφτηκε μεταξύ των δύο χωρών και αφορά στη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Αλβανία, για τους 7.976 Έλληνες μαχητές που έπεσαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-1941 και παρέμεναν άταφοι ή προσωρινά ενταφιασμένοι.Για την αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας, για την οποία ο κ. Γ. Σούρλας, έχει καταβάλλει επί μακρόν μεγάλη προσπάθεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω και μετά από 68 χρόνια μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα αποκαθίσταται. Πρόκειται για τους 7.976 Έλληνες μαχητές που παρέμεναν άταφοι ή προσωρινά ενταφιασμένοι στη Βόρεια Ήπειρο (σημερινή Νότιο Αλβανία). Η υπογραφή του συμφώνου μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει το δρόμο στην δημιουργία δύο στρατιωτικών νεκροταφείων στην Αλβανία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμη που ανέλαβε προσωπικά το ζήτημα, αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Lulesin Basa, για τη συνέπεια που επέδειξε μετά τις συναντήσεις μας αλλά και ως προς τις διαβεβαιώσεις που μου παρείχε σε προ διμήνου επιστολή που μου απέστειλε.
Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους χιλιάδες πολίτες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Αλβανική πλευρά με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου μου «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ», που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Είναι γεγονός πως όλοι όσοι στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία αφύπνισαν συνειδήσεις. Και είναι προφανές πως οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς.
Κρίνοντας, λοιπόν, εκ του αποτελέσματος, πιστεύω ότι τώρα πια θα αισθάνονται ικανοποιημένοι ακόμα κι εκείνοι οι παράγοντες που αντέδρασαν στη δημόσια τοποθέτηση μου «πρώτα η συμφωνία για τα νεκροταφεία και μετά το σύμφωνο σύνδεσης της Αλβανίας με την Ε.Ε.» επικαλούμενοι πως με την επιμονή μου θα δημιουργούσα επιπλέον προβλήματα στην ελληνική πλευρά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση

Παρακολούθηση με email: