ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
15 Ιαν 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ

Κατά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την οικονομική συνδρομή της Βουλής στην ανέγερση μνημείου για τους πεσόντες του ηρωικού έπους 1940-1941, τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήραν την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα και τον ευχαρίστησαν για τις στοχευμένες προσπάθειες που κατέβαλλε για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού.Ο κ. Γ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίηση του και τόνισε πως μετά από 68 χρόνια αποκαθίστανται δύο μεγάλες εθνικές εκκρεμότητες:

1. Η συμφωνία με την Αλβανία για την περισυλλογή των οστών των 7.976 Ελλήνων μαχητών που παρέμεναν άταφοι ή προσωρινά ενταφιασμένοι στη Βόρεια Ήπειρο (σημερινή Νότιο Αλβανία), καθώς και για την κατασκευή δύο στρατιωτικών Κοιμητηρίων στις Βουρλιαράτες και στα Στενά της Κλεισούρας.

2. Την ανέγερση του Μνημείου στο Καλπάκι για τους 13.936 Έλληνες μαχητές που έπεσαν κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο, από τον Οκτώβριο του 1940 έως τον Απρίλιο του 1941.

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς και όσους συνέβαλλαν στην αποκατάσταση αυτών των εκκρεμοτήτων και υπογράμμισε πως είναι πεποίθηση του πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε για την τακτοποίηση των εθνικών αυτών εκκρεμοτήτων, εκφράζει το σύνολο των πολιτών καθώς αφορά σε μια από τις πιο λαμπρές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, κατά την οποία βρήκαν την πλήρη έκφραση τους η ομοψυχία και η φιλοπατρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση

Παρακολούθηση με email: