ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
22 Οκτ 2017

Λαμία: Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Σούρλα στο Πολιτιστικό Κέντρο

  Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων για την απελευθέρωση της πόλης με μια συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου του κου Γιώργου Σούρλα στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Λεωνίδου.

  Μια σημαντική εκδήλωση ενταγμένη στο διπλό εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Λουκά και της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού κου Γιώργου Σούρλα «Το εθνικό χρέος στους άταφους ήρωες του 1940».

  Στο επίκεντρο του φετινού εορτασμού, οι πεσόντες ήρωες –ανάμεσά τους και 303 άταφους ήρωες που κατάγονται από τη Φθιώτιδα– του έπους που γράφτηκε το 1940 στα κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας, όταν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα στα πεδία των μαχών και τα οστά τους, μέχρι σήμερα, δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα μας με τιμές που αρμόζει σε νεκρούς που έπεσαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας.

  Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Απόστολος Έλληνας

Πηγή: mag24.gr, radiomemory.gr

1 σχόλιο:

 1. " Το εθνικό χρέος στους άταφους ήρωες" ενέπνευσε τον εξαίρετο κ. Γ. Σούρλα, που έχει μέσα στην ψυχή του σαν φυλαχτό - τον πόνο αλλά και τον θαυμασμό για τ΄αδέρφια μας που πολέμησαν κάτω από απίστευτα αντίξοες συνθήκες, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
  Για να μπορούμε να σκεπτόμαστε και μιλάμε ελεύθερα.
  Ο Κύριος Σούρλας θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα πατριώτη για τους νεώτερους αλλά, φεύ, οι "άρχοντες" του Υπουργείου Παιδείας 40 χρόνια τώρα αποφασίζουν κάθε χρόνο να μη μαθαίνουν οι νέες γενιές τα έπη της φυλής μας, για να μη...στενοχωριούνται!!! - όπως λένε.
  Δεν θέλω με τίποτα να "μολύνω" το σχόλιό μου με τα...κατορθώματά τους από απέραντο σεβασμό και εκτίμηση στον Κύριο Σούρλα , αλλά και στον Αγνωστο Στρατιώτη.
  Αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να υποκλιθώ μπροστά στόν συγγραφέα που επιμένει να τιμά όσους θυσιάστηκαν για την πανάκριβη Πατρίδα μας .
  Οπως και στους εξαίρετους συντελεστές της παρουσίασης του βιβλίου του.
  Οσο υπάρχουν αυτοί κι ο Κύριος Σούρλας δεν θα χάσω το κουράγιο μου που η ζήση μας έγινε πολύ ρηχή, πολύ ανούσια, πολύ επιδερμική κι ώρες - ώρες, ανυπόφορη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση