ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ
26 Οκτ 2017

Συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Σούρλα για τους άταφους ήρωες του 1940

  Με μεγάλη επιτυχία, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε σήμερα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας το 2ο βιβλίο του πρώην Υπουργού Υγείας και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα  «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940».

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αποστράτων Λάρισας υπό του Προέδρου και τ. Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Βλάχου σε συνεργασία με την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Λάρισας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας.

  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, τ. Αρχηγός Γ.Ε.Σ. και  ο Γεώργιος Σούρλας τ. Υπουργός Υγείας και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και συγγραφέας του βιβλίου.

  Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δημοσιογράφος Ευάγγελος Βουλάγκας.

  Το βιβλίο αναφέρεται στις επικές μάχες, στην υπεράσπιση του υψώματος «731» στις περιοχές όπου έπεσαν μαχόμενοι και στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν οστά των ηρώων, ενώ ειδική αναφορά στο βιβλίο γίνεται στην Ερμιόνη Μπρίγκου τη «μάνα των πεσόντων» από τη Χειμμάρα η είχε κρατήσει μυστική για πολλά χρόνια, την ταφή έξι πεσόντων ηρώων στην αυλή του σπιτιού της.

  Πηγή: tinealarissa.gr, larissanet.grtaxydromos.grert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ»

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

Αναζήτηση